İSTANBUL / ATAŞEHİR - Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu

Mrt

İstiklal Marşı´nın Kabulünün 97. Yıldönümünü okulumuzda törenle kutlandı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı.

Mrt

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN´ın himayelerinde başlatılan OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ kapsamında okulumuzda Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün planlaması ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün I. Kademe Okuma Yazma Kursu hafta içi sabah ve akşam iki sınıf olarak 41 kursiyerin katılımı ile başladı.

Kurslarımız haftaiçi sabah  9.00-12.00 ve14.30-16.30 iki ayrı grupta yapılmaktadır.

Kursiyerlerimiz ile yaptığımız tanışma toplantısında büyüklerimizin ilgi ve samimiyetinden bilgi ve görgülerinden tecrübelerinden çok etkilendik.

Okumanın yaşının olmadığını 81 yaşındaki annemizden bir kez daha öğrendik. Bu yüzden Baş öğretmen Atatürk´ün Kurtuluş Savaşından sonra kara tahta önünde, muallimler asıl ve en önemli savaşımız eğitimdir sözleriyle başlattığı eğitim seferberliğinden bu yana bu milletin,

devletin okuttuğu sınıf öğretmeninin görev, vebal bilinciyle kursta gönüllü olarak görev alan öğretmenlerimize teşekkür eder başarılar dilerim.

Kursiyerlerimiz kısa zamanda okuma yazma öğrenecekler beraber kitap okuyacağız inşaAllah.
                                                                                                                                                                       Oğuz Cinoğlu

Okul Müdürü

Mrt

ÖĞRENCİLERİMİZ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI MENDİL KAPMACA VE SEK SEK ve Yakan Topta BÜYÜK BAŞARI GÖSTERDİLER.

ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇALIŞTIRAN ÖĞRETMENLERİMİZ SERKAN DURMUŞ ve FERHAT KILIÇ´ a Geleneksel Çocuk Oyunlarına müsabakalarına katılan

destek veren tüm öğretmenlerimize, Müdür Yardımcılarımız Hakan Sunma ve Yusuf Eroğlu´na velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimiz Maker Atolyesinde Kodlama,Tasarım,3D printer eğitimleri alarak teknolojiyi oyun ve sosyal medya için değil üretim ve hayallerini gerçekleştirmek için kullandılar. Öğrencilerimiz projeye Ataşehir ilçesi ve çeşitli il ve ilçelerden larkadaşlarını temsilen Bloomberg HT kanalında yayınlanan Sami ALTINKAYA´nın sunduğu Çıkış Yolu adlı programa konuk olarak projeyi ve hayallerini anlattılar.

ÖĞRENCİLERİMİZ SAYGI, SEVGİ VE HOŞGÖRÜ İÇERİSİNDE BİR SEÇİM KAMPANYASI

SONUCUNDA OY KULLANARAK OKUL ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANLARINI SEÇTİLER.

ARKADAŞLARINA SEÇİM VAATLERİNİ  ANLATTILAR YA DA ASLINDA BİZLERE YÖNETİME KATILMAK İSTEKLERİNİ BELİRTTİLER

VE  OKULUMUZU NASIL GÜZELLEŞTİRECEĞİMİZİ AÇIKLAYARAK DERS VERDİLER :)

ÖĞRENCİLERİMİZ ANADOLU YAKASININ EN BÜYÜK KİTAP ŞENLİĞİNDE

Ekm

ÖĞRENCİLERİMİZ ATAŞEHİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ´NÜN  DÜZENLEDİĞİ 2. ATAŞEHİR KİTAP ŞENLİĞİNDE KİTAPLAR VE YAZARLARI İLE BULUŞTU.

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurulu Yapıldı. Okul Müdürümüz Oğuz CİNOĞLU daha önce görev alan okul aile birliği üyelerine teşekkür etti.

Ardından  yeni seçilen Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyelerine başarılar diledi.

Ekm

Anasınıfı ve 1. Sınıf Öğrencilerimizin Okula Uyum Çalışmaları  Kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Nis

İlçemizde düzenlenen 40 Hadis ezberleme ve okuma yarışmasında okulumuz 5.olmuştur.

Mrt

Çanakkale Zaferi Ve Şehitlerimizi Anma Günü Programımız Öğrenci ve velilerimizin katılımıyla kutlandı...

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. Yıldönümü dolayısıyla açılan maket sergimize tüm velilerimiz davetlidir.